Online fushata e re reklamuese të Agjencisë Italiane për Bashkëpunim e Zhvillim në Tiranë. Një udhëtim fotografik dhe narrativ përmes disa prej tregimeve të suksesit të nismave të bashkëpunimit të financuara nga Qeveria Italiane në Shqipëri.

Planetet. 20 histori për vitin 2020, fushata e re komunikuese e Bashkëpunimit Italian në Ballkanin Perëndimor, është online. Ajo tregon 20 nga rastet më të mira të suksesit të nismave të bashkëpunimit të financuara nga Qeveria Italiane në Shqipëri.

Protagonistët janë zgjedhur midis përfituesve të markës etike Made With Italy, të regjistruar nga Zyra e Tiranës e Agjencisë Italiane për Bashkëpunim e Zhvillim. Marka, e prezantuar si praktika më e mirë e Bashkëpunimit Italian në ExCo-n e fundit mbajtur në Fiera di Roma, promovon dhe rrit punën e njerëzve, shoqatave, kompanive, institucioneve vendore që kanë marrë pjesë aktive në projekte të mbështetur nga Italia.

Fushata është episodi i parë i një formati komunikimi që do të përsëritet gjithashtu në Bosnjë dhe Hercegovinë, një vend me përparësi së bashku me Shqipërinë për Bashkëpunimin Italian. Shikojeni atë në platformën e re të internetit të madewithitaly.earth, e cila do t’u japë shikueshmërisë përfituesve të markës etike Made With Italy dhe do të mbledhë fushatat kryesore të komunikimit të prodhuara nga Bashkëpunimi Italian në Ballkanin Perëndimor.

Planetet. 20 histori për vitin 2020 është një fushatë e nënshkruar nga Ernesto Spinelli, shkrimtar i kopjes dhe menaxher i komunikimit për Bashkëpunimin Italian në Ballkanin Perëndimor, dhe nga Lorenzo Pesce, fotograf. Kompania e prodhimit, me qendër në Tiranë, është Anima Pictures. Përkthim shqip, Luljeta Shtino. 20 reportazhet narrative dhe fotografike do të planifikohen gjatë gjithë vitit 2020, veçanërisht në internet, shtyp dhe billboards. Ato do të mblidhen në një libër dhe një ekspozitë gjatë një ngjarje të Sistemit të Bashkëpunimit Italian, që do të mbahet në Tiranë në pranverë.

Për më shumë informata, ju lutemi kontaktoni tirana@aics.gov.it.